Vanwaar het ontstaan van de bundel 'Ik ben dicht bij jou?'

Al vele jaren schrijf ik gedichten. Het is voor mij een goede manier van alledaagse dingen verwerken. Het een plekje geven.
Zie het als in de herfst: De groene kleuren in de natuur veranderen in bruin, rood en oranje. De vele bladeren vallen van de bomen en de harde wind laat regendruppels tegen de ramen kletteren. Kortom, er is een proces gaande. Oktober heeft haar intrede gedaan in het najaar en maakt zich beetje voor beetje klaar voor de winter.
Een periode waarin alles zich verbergt voor het zichtbare.
Het frisse groen van de lente en tegelijk de diversiteit van de zomer zijn afgestorven en verdwenen. De mooie bloemen en vlinders hebben plaats gemaakt voor paddestoelen en ook sommige vogels die naar warmere oorden trekken. Ondergronds is de natuur zich aan het opmaken om in het voorjaar weer uit te kunnen komen.
Zo kun je het proces van mijn levenswandel ook zien in de bundel 'Ik ben dicht bij jou'. Een levenspad wat zich kronkelde door het leven. Een moeilijke weg die ook een proces laat zien van het donker naar het licht. Van de herfst en de winter als het ware naar de lente toe. Waarin de bloei van mijn leven zichtbaar terug te vinden is.
Steeds getroost door Jezus op die eenzame en kronkelende weg. Door Zijn aanwezigheid. Bemoedigd om in die tocht door de bergen niet naar de steile hellingen te kijken, uit angst dat ik weg zou glijden. Nee, juist vertrouwend op Jezus hand die mijn hand gevat heeft. Zijn liefdevolle nabijheid proef ik in deze bundel en laat zien hoeveel Hij om ons mensen geeft. Dat Hij met ons een proces aangaat, waar we ons ook in bevinden. Blijdschap maakt dankbaar. Bij moeite en eenzaamheid wil Hij ons juist troosten en er zijn voor ons.
In stilte wil Hij tot ons naderen met Zijn fluisterende stem.
Net zoals ik al schreef over de jaargetijden, alles bevind zich in een proces. Zoals de natuur de dingen loslaat en zich voorbereid op wat komen gaat, zo mogen wij ook dingen loslaten en bij Jezus brengen. Jezus is dichtbij ons en helpt ons evenzo door elk proces heen, toe naar iets nieuws.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Stilstaan bij

De juiste plek

Een uitgestrekt verlangen

Een snoei proces

De juiste keuze